Program de 500 milioane dolari susţinut de MSD pentru reducerea mortalităţii materne

0

Compania farmaceutică MSD a anunţat că va lansa un program în valoare de o jumătate de miliard de dolari timp de zece ani pentru reducerea mortalităţii materne, “Merck pentru mame”, prin care se alătură comunităţii globale cu scopul de a aplica expertiza ştiinţifică şi de business în sprijinul obiectivului Naţiunilor Unite de a micşora rata de mortalitate maternă cu 75%.

În septembrie 2010, Secretarul General Ban Ki-moon a lansat Strategia Globală pentru Sănătatea Femeilor și Copiilor, “Fiecare Femeie, Fiecare copil” un efort global pentru a îmbunătăți viața femeilor și a copiilor. Merck, împreună cu Națiunile Unite și partenerii săi, s-a angajat să ajute la derularea Millennium Development Goal 5, care are ca obiectiv reducerea ratei mortalităţii materne cu 75% şi crearea accesului universal la sănătatea reproducerii. Preşedintele şi CEO-ul Merck, Kenneth C. Frazier, a făcut anunţul de lansare al programului în timpul evenimentului susţinut de Naţiunile Unite, “Fiecare Femeie, Fiecare copil”. “Au fost foarte multe lucruri realizate anul trecut, însă progresul trebuie accelerat dacă vrem să ne îndeplinim obiectivele de a salva 16 milioane de vieţi până în 2015.  Mă bucur că, în ciuda perioadei extrem de dificile din punct de vedere economic, multe guverne, companii şi lideri din societatea civilă se implică în luptă alături de proiectul ”Fiecare Femeie Fiecare Copil”, a spus Secretarul General al UN, Ban Ki-moon.

“Merck pentru mame” se va axa pe două cauze principale ale mortalității materne (sângerarea excesivă și necontrolată după naștere cunoscută ca ”hemoratie postpartum” și tensiunea arterială mare din timpul sarcinii care pune viața mamei în pericol, cunoscută sub denumirea de ”preeclampsie”), precum și asupra planningului familial care are un rol important în reducerea mortalității materne.

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.