Programul “I love Bucharest” aduce arta în spitalele din Capitală

0

Sala de așteptare a Policlinicii “Alfred Rusescu” are o nouă înfățișare datorită primei intervenții artistice realizate într-un spital din capitală; aceasta oferă o o introducere în realitatea fizică a corpului uman, o poveste spusa cu imaginație jucăușă și creativitate, în forme amuzante, colorate, decorative şi educative, dedicate în special copiilor.

Proiectul ANIMA SANA îşi propune să atragă atenţia asupra nevoii de spații artistice în centrele de tratament, fiind cunoscute efectele benefice ale terapiei prin artă și rolul său la nivel educational, social și chiar economic.

Efectele pozitive ale artei în sanatatea și tratamentul corpului sunt de multă vreme cunoscute, iar relația dintre artă și sănătate este recunoscută și sprijnită prin politici și fonduri publice la nivel național în țări din lumea întreagă. Cei opt artişti – Irina Abaza, Marilena Burcea, Oana Buzoianu, Mihaela Ciustea, Aneli Munteanu, Mara Patriche, Gabriela Rusu și Cristina Taraș – își propun să completeze în fiecare an proiectul cu noi intervenții artistice în spitale din capitală.

Proiect cultural finantat de Administratia Fondului Cultural National, ANIMA SANA 2012 este organizat de Asociatia din Pod in cadrul programului I love Bucharest.

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.