Proiect destinat persoanelor seropozitive: “in my shoes”

0

Uniunea Naţională a Organizaţiilor Persoanelor Afectate de HIV/ SIDA (UNOPA) a demarat un program pentru sprijinirea integrării sociale a persoanelor seropozitive, prin intermediul căruia 140 de persoane seropozitive îşi vor dezvolta abilităţi de viaţă independentă, iar 22.300 de tineri din populaţia generală vor fi informaţi şi sensibilizaţi cu privire la această boală şi la drepturile persoanelor seropozitive.

Proiectul este finanţat printr-un grant din partea Elveţiei prin intermediul Contribuţiei Europene pentru Europa Extinsă, având o valoare totală de 245.710 franci elveţieni, din care 89,83% reprezintă finanţare prin Programul de Cooperare Elveţiano-Român, diferenţa fiind contribuţia UNOPA.

Ca partener în acest proiect, Asociaţia UNTEATRU va fi implicată în organizarea unor evenimente de teatru social, în care vor fi implicate şi persoane seropozitive. La evenimentul de lansare, o tânără seropozitivă a vorbit despre ce înseamnă să ai această afecţiune, şi cum ar fi dacă o persoană fără această boală ar fi în locul ei.

Potrivit lui Iulian Petre, director executiv UNOPA, deja 80 de voluntari au fost instruiţi pentru desfăşurarea de activităţi de informare şi teatru social.

Costul tratamentelor bolnavilor de HIV din România se ridică la 60 de milioane de euro anual, conform dnei dr. Mioara Predescu, coordonator al Centrului Român HIV/SIDA al INBI “Prof. Dr. Matei Balş din Bucureşti.

About Author

Delia Budurca

Comments are closed.