Proiect pilot de educaţie în şcoli în acordarea primului-ajutor

0

Un proiect pilot de educaţie în şcoli în acordarea primului-ajutor a demarat în 12 şcoli din Bucureşti, proiectul fiind organizat şi susţinut de Societatea de Salvare Bucureşti, de Serviciul de Ambulanţă Bucureşti Ilfov şi de STS.

Proiectul a pornit de la Ghidul de prim-ajutor realizat pentru copii de jurnalista Mihaela Arion, ghid care va fi distribuit în şcoli. Ulterior, specialişti voluntari de la Ambulanţă vor da copiilor informaţiile necesare în situaţii precum incendii, cutremur sau alte situaţii deosebite, a explicat dna dr. Alis Grasu, preşedinte SABIF. Copiii vor fi informaţi când trebuie să sune la 112, ce informaţii trebuie să dea atunci când sună, şi când nu trebuie să sune la 112.

Potrivit dr. Marcel Opriş, directorul STS, numărul apelurilor false la 112 este de 68%, între cei care sună fiind şi foarte mulţi copiii. “Pentru că apelul la 112 este gratuit, mulţi îşi încearcă telefoanele noi sunând la 112, fără să îşi dea seama că blochează resurse importate”, a spus directorul STS.

Proiectul demarează în 12 şcoli din Bucureşti, câte două în fiecare sector, urmând să fie continuat şi extins la nivel naţional.

About Author

Delia Budurca

Comments are closed.