Psiholog de instanţă, la fiecare Curte de Apel

0

Potrivit ultimelor modificări operate în Regulamentul de ordine interioară al instanţelor judecătoreşti, fiecare Curte de apel din România va avea în organigramă un psiholog specializat în specialitatea psihologia muncii şi organizaţională, atestat de Colegiul Psihologilor din România.

Psihologul de instanţă va asigura asistenţa psihologică, evaluarea şi consilierea psihologică a personalului curţilor de apel şi al instanţelor de judecată din circumscripţia acesteia, activitate psihologică ce va fi dimensionată şi adaptată sistemului de justiţie românesc.

Psihologul de instanţă va trebui să respecte prevederile Legii nr. 213/2004 şi regulamentele interne ale angajatorului.

Preşedintele Colegiului Psihologilor din România, prof. dr. Mihai Aniţei, a salutat decizia Consiliului Superior al Magistraturii: “Este una dintre modalităţile prin care transmitem un semnal clar către toate mediile economice şi sociale din România de a utiliza psihologii pentru eficientizarea activităţii proprii din cadrul organizaţiilor lor”.

În perioada 2010-2012, Colegiul Psihologilor din România a participat la mai multe consultări cu conducerea Consiliului Superior al Magistraturii în urma cărora s-a desprins ideea necesităţii asigurării asistenţei psihologice pentru instanţele de judecată prin profesionişti, atestaţi de către Colegiul Psihologilor din România, având statut de personal propriu angajat al curţilor de apel.

About Author

Delia Budurca

Comments are closed.