Raed Arafat a demisionat

0

Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat, a demisionat astăzi din Guvern, demisia sa fiind înregistrată astăzi la Cabinetul primului-ministru Emil Boc.

Demisia creatorului Smurd şi susţinătorul sistemului de urgenţă din România a fost anunţată aseară, la un post de televiziune, de însuşi Raed Arafat, care a spus că pentru a susţine mai bine cauza sistemului de urgenţă ar trebui poate să vorbească din afară. Decizia a fost luată după un schimb de replici cu preşedintele Traian Băsescu, care l-a acuzat public pe Arafat că este împotriva intrării sectorului privat în sănătate şi a spus că acesta ar trebui să îşi depună observaţiile la legea sănătăţii în interiorul Ministerului, şi nu public.

Creatorul SMURD consideră că legea sănătăţii, dacă va fi adoptată în acestă formă, va distruge sistemul public de urgenţă, dând posibilitatea companiilor private să intre în competiţie cu sistemul de urgenţă de stat pe aceleaşi fonduri, şi aşa insuficiente, şi folosind personalul atras de la stat. Argumentele partizanilor legii referitor la medicina de urgenţă sunt legate de posibilitatea creşterii numărului de ambulanţe, inclusiv din finanţare privată, şi o mai extinsă acoperire a serviciilor de urgenţă.

Ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli, a anunţat că l-a numit consilier onorific pe probleme de urgenţă pe medicul Tudor Ciuhodaru de la Spitalul “Sf Spiridon” din Iaşi, deputat UNPR.

About Author

Delia Budurca

Comments are closed.