Raed Arafat, printre finaliştii concursului Europeanul anului 2013

0

Secretarul de stat Raed Arafat se află – alături de britanica Adele şi paraşutistul Felix Baumgartner – între cei opt finalişti ai concursului Europeanul Anului 2013, organizat de revista Reader’s Digest, care onorează o personalitate remarcabilă care s-a dedicat cu generozitate şi curaj servirii semenilor săi.

“Nu privesc ceea ce fac ca pe un job. Este hobby-ul şi pasiunea mea”, a spus Arafat despre meseria sa.

Câştigătoarea premiului Reader’s Digest este jurnalista poloneză Agnieszka Romaszewska, care luptă pentru apărarea valorilor democratice în Belarus, stat condus de preşedintele Aleksander Lukashenko, supranumit în media “ultimul dictator al Europei”. Între finalişti se mai află campioana la Jocurile Paralimpice Oksana Savchenko, investigatorul de crime cibernetice Mikko Hyppönen, activistul politic Srdja Popović şi cercetătorul în domeniul bolilor neurologice degenerative Christine van Broeckhoven. Juriul a fost format din redactorii-şefi ai celor 20 de ediţii europene ale Reader’s Digest.

Raed Arafat este prezentat într-un articol publicat în toate ediţiile europene din luna februarie ale revistei Reader’s Digest, alături de celelalte personalităţi selectate pentru acest premiu. Articolul poate fi citit si pe erd.ro.

În etapa premergătoare desemnării câştigătorului, juriul a selectat din zecile de propuneri primite o listă scurtă cu opt personalităţi. Agnieszka Romaszewska este a optsprezecea persoană căreia i se acordă distincţia “Europeanul Anului”. Ea a primit premiul, împreună cu o donaţie de 5.000 de euro la Varşovia, pe 24 ianuarie. Premiul aduce un omagiu oamenilor obişnuiti, care nu caută celebritatea, dar care şi-au dedicat viaţa unor cauze nobile precum combaterea violurilor, torturii, traficului cu fiinţe umane, HIV/SIDA sau respectarea drepturilor femeilor.

About Author

Delia Budurca

Comments are closed.