Regis Lhomme, director general Amgen, este noul preşedinte ARPIM

0

Regis Lhomme, Director General Amgen România, este noul preşedinte al Asociaţiei Române a Producătorilor Internaţionali de Medicamente (ARPIM), ales în cadrul Adunării Generale ARPIM din data de 29 septembrie, preluând această poziţie de la Franz Zinsberger – director general Boehringer Ingelheim.

Regis Lhomme se află la conducerea Amgen începând cu luna octombrie a anului 2009, încă de la momentul lansării acesteia pe piața din România.

Având experienţă de peste 30 de ani în industria farmaceutică, cu precădere în Europa Centrală și de Est, Regis Lhomme a coordonat operaţiunile Pfizer din România şi Rusia în perioada 2000 – 2009. Anterior, a supervizat deschiderea filialei Smith Kline Beecham în România. Activitatea sa în domeniul farmaceutic a început în cadrul companiei Merck Sharp & Dohme Franţa, unde timp de 8 ani a lucrat în departamentul de Cercetare şi Dezvoltare.

,,Sistemul de sănătate din România este deosebit de provocator, de aceea misiunea pe care o preiau acum este foarte importantă. Credem că parteneriatul cu autoritățile române este esențial pentru dezvoltarea sustenabilă a sistemului și pentru recuperarea decalajelor de tratament dintre pacienții români și pacienții europeni. Cu expertiza pe care o avem prin membrii noștri putem contribui la identificarea de soluții eficiente pentru toate aceste provocări. De aceea, promovăm transparența, dialogul și predictibilitatea, ca elemente de bază ale unui parteneriat în folosul pacientului român, și pentru susținerea pieței farmaceutice”, a declarat Regis Lhomme.

În cadrul alegerilor din data de 29 septembrie, Efthymios Papataxiarchis, director general Johnson & Johnson a preluat funcţia de Vicepreşedinte ARPIM, iar Mihai Briciu – director general Novo Nordisk şi Luca Visini – director general Eli Lilly, au preluat funcţiile de membri ai boardului.

Din componența boardului ARPIM mai fac parte Radu Răşinar, director general AstraZeneca, Luana Ionaşcu, director general Ipsen, şi Pascal Prigent, director general GlaxoSmithKline.

Asociația Română a Producătorilor Internaționali de Medicamente (ARPIM) este organizația care susține obiectivele comune ale celor mai importante 28 de companii farmaceutice internaționale producătoare de medicamente originale, prezente în România. Acestea realizează împreună peste 70% din valoarea pieței farmaceutice românești.

About Author

Delia Budurca

Comments are closed.