Rezidenții cu salarii brute mai mici de 3000 de lei vor primi burse

0

Medicii și farmaciștii rezidenți reprezintă una dintre categoriile de personal bugetar care se va bucura de venituri mai mari, conform Legii salarizării bugetarilor pe 2014.

Începând cu 1 ianuarie 2014, medicii şi farmaciştii rezidenţi cu un salariu lunar brut mai mic de 3000 de lei, care nu include drepturile aferente gărzilor efectuate pentru asigurarea continuităţii asistenţei medicale în afară normei legale de muncă şi a programului normal de lucru de la funcţia de bază, beneficiază de o bursă lunară de rezidenţiat în valoare de 670 de lei, potrivit actului normativ. Aceasta nu face parte din salariul brut, nu este supusă impozitului pe venit şi nu constituie baza de calcul pentru contribuţiile de asigurări sociale de stat, asigurări pentru şomaj, asigurări sociale de sănătate sau pentru accidente de muncă şi boli profesionale. Plata bursei de rezidenţiat se realizează din bugetul de stat, prin bugetul aprobat Ministerului Sănătăţii.

Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului (OUG) nr. 103/2013 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2014, precum şi alte măsuri în domeniul cheltuielilor publice a fost adoptată prin Legea nr. 28/2014, care a fost publicată în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 201 din 21 martie 2014.

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.