Rezultate clinice promițătoare pentru un nou medicament utilizat în tratarea cancerului colorectal metastatic

0

Un medicament experimental care vizează stadiile avansate ale cancerului colorectal pentru care tratamentele actuale nu mai funcționează, a dat rezultate promițătoare, potrivit Bayer HealthCare, compania producătoare, citată de publicația online sciencedaily.com. Faza a treia a testelor clinice a arătat că regorafenib a încetinit creșterea tumorii și a extins durata de supraviețuire. La studiu au participat 760 de pacienți din America de Nord, Europa, China, Japonia și Australia.
Pacienții cu cancer colorectal metastatic, a căror boală a progresat după ce au fost tratați cu metodele de terapie existente, au avut o rată a supraviețuirii fără dezvoltarea tumorii mai mare după administrarea regorafenib.
Rezultatele studiilor clinice arată că mai multe dintre efectele secundare întâlnite frecvent sau ocazional la pacienții tratați prin chimioterapie s-au manifestat la administrarea de regorafenib, de exemplu oboseală, sindromul mână-picior, diaree, anorexie, tensiune arterială mare, iritații ale pielii.
Reprezentanți ai companiei au menționat că vor solicita aprobarea Food and Drug Administration (FDA) pentru regorafenib în următoarele 12 luni. Dacă o va obține, medicamentul va deveni primul tratament nou pentru cancerul colorectal apărut în ultimii cinci ani.
Cancerul colorectal se află printre cele mai diagnosticate tipuri de cancer, fiind al doilea ca incidență în Europa și reprezentând a treia cauză de deces în urma unei tumori maligne din Statele Unite. Aproximativ jumătate dintre pacienții diagnosticați cu cancer colorectal se află în faze avansate, fie la momentul diagnosticării, fie din cauza reapariției bolii.

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.