Rezultatele financiare Roche în primele nouă luni

0

Grupul farmaceutic elvețian Roche anunță o creștere a vânzărilor globale în primele nouă luni ale anului cu 6%, comparativ cu perioada similară a anului 2014, ajungând la 35,525 milioane de franci elvețieni, se arată într-un comunicat de presă. Faptul se datorează în special performanțelor înregistrate de Divizia de Farmaceutice și vânzărilor Professional Diagnostics.

“Având în vedere creșterea constantă a vânzărilor noastre, am îmbunătățit estimările pentru întregul an. Primim vesti foarte bune legate de linia noastră de cercetare și dezvoltare ce include produse care au potențialul de a face o mare diferență pentru cei ce suferă de boli grave”, a afirmat Severin Schwan, CEO al Roche.

Evoluția pieței monetare a avut un impact negativ de 4 procente asupra vânzărilor Grupului Roche (aprecierea francului elvețian în raport cu euro, deprecierea yenului japonez în comparație cu francul elvețian, deprecierea monedelor locale din Europa și America Latină).

Vânzările Diviziei de Farmaceutice a Roche au crescut cu 6% în primele nouă luni ale anului, ajungând la 27.690 milioane de franci elvețieni. Această creștere s-a datorat în special portofoliilor de oncologie și imunologie, vânzările medicamentelor destinate tratamentului cancerului de sân HER2 pozitiv crescând cu 19%. Vânzările Diviziei de Farmaceutice au înregistrat o creștere de 7% în Statele Unite, de 8% în Japonia și de 6% în Europa. Divizia de Diagnostic a înregistrat, de asemenea, vânzări în creștere cu 6% în primele trei trimestre ale anului, atingând 7.835 milioane de franci elvețieni, în principal datorită cererii susţinute pentru produsele de diagnostic imunologic. Vânzările Diabetes Care au scăzut însă cu 3%, datorită condițiilor dificile de piață.

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.