Roche – creştere cu 6% a vânzărilor în primul semestru

0

Grupul farmaceutic elvețian Roche a obţinut în primul semetru 2015 o creştere a vânzărilor cu 6%, la o rată de schimb constantă, ajungând la 23,58 miliarde franci elvețieni, în special datorită cererii crescute pentru medicamentele pentru cancerului și bolile autoimune. Divizia de Diagnostic a înregistrat, de asemenea, o creştere de 7%, la 5,23 miliarde franci elveţieni, în special datorită testelor de imunologie și produselor de diagnostic molecular.

“Am înregistrat în prima jumătate de an creșteri constante pe ambele Divizii, de Diagnostic și de Farmaceutice. Sunt mulțumit de evoluția noului nostru medicament pentru fibroză pulmonară idiopatică, integrat în portofoliu în urma achiziției de anul trecut a InterMune. Am înregistrat progrese semnificative în imunoterapia afecțiunilor oncologice și avem în derulare peste 40 de programe care includ medicamente aflate în dezvoltare clinică”, a spus Severin Schwan, CEO Roche.

Evoluția pieței monetare – aprecierea francului elveţian în raport cu euro şi deprecierea simultană comparativ cu dolarul – a avut un impact negativ de 3 procente asupra vânzărilor Roche.

În primul semestre 2015, vânzările Diviziei de Farmaceutice au crescut cu 5%, la 18,35 miliarde franci elvețieni, iar ale Diviziei de Diagnostic cu 7%, la 5,23 miliarde franci elvețieni.

About Author

Delia Budurca

Comments are closed.