Roche, în creștere cu 6% în 2013

0

Compania farmaceutică Roche a anunțat o creștere a vânzărilor globale în anul 2013 cu 6%, la o rată de schimb constantă, la 46,8 miliarde franci elvețieni, pe fondul cererii crescute pentru medicamentele destinate cancerului, bolilor autoimune, cât și pentru testele de diagnostic destinate laboratoarelor clinice.

Vânzările Diviziei de Farmaceutice au crescut cu 7%, la 36,3 miliarde de franci elvețieni, în special produselor din portofoliul de oncologie, dar și perfomanțelor înregistrate de medicamentele destinate poliartritei reumatoide. Vânzările au crescut cu 10% în Statele Unite, şi cu 2% în Europa.

Compania are în cercetare și dezvoltare 66 de noi entităţi moleculare, dintre care 15 sunt în ultimele faze de dezvoltare.

Divizia de Diagnostic a anunţat rezultate în creştere cu 4%, la 10,5 miliarde de franci elvețieni, pe fondul cererii pentru testele şi echipamentele folosite în laboratoarele clinice.

Pentru anul 2014, Roche prognozează o creştere a vânzărilor de aproximativ 5%, la o rată de schimb constantă şi o creştere a dividendelor.

În cadrul următoarei Întâlnirii Anuale a Acţionarilor, care va avea loc în data de 4 martie 2014, Consiliul Director Roche îl va propune pe Christoph Franz pentru poziţia de Preşedinte al Board of Directors, actual CEO al grupului Lufthansa.

About Author

Delia Budurca

Comments are closed.