Roche și Abbott – cele mai responsabile social din domeniul farmaceutic, respectiv echipamente medicale

0

Roche a fost desemnată pentru al cincilea an consecutiv, la nivel global, liderul sectorului farmaceutic, în clasamentul Dow Jones Sustainability Index (DJSI) care evaluează performanţele economice ale companiilor, dar și programele de responsabilitate socială și de protejare a mediului. În domeniul echipamentelor și îngrijirilor medicale, liderul de anul acesta este Abbott Laboratories, iar în domeniul alimente, băuturi și tutun, Nestle.

“Suntem mândri să fim recunoscuţi drept cea mai sustenabilă companie din domeniul nostru. Vom continua eforturile noastre de a ne dezvolta astfel încât să ajutăm pacienţii şi societatea, prin crearea a noi medicamente şi modalităţi de diagnostic”, a afirmat Severin Schwan, CEO al Grupului Roche. “O mare parte din provocările zilelor noastre sunt legate de colaborarea intre diversi parteneri pentru a găsi noi modalităţi de a creşte accesul la îngrijirile de sănătate în întreaga lume. Suntem conștienți că putem avea success doar dacă adoptăm o strategie în urma căreia vor avea de câştigat atât industria cât şi societatea, într-o manieră sustenabilă”, a adăugat Severin Schwan.

Alte companii-lider de domeniu sunt Wolkswagen pentru automobile și componente, Air France-KLM în domeniul transporturilor, Alcatel-Lucent pentru harware și echipamente, SAP pentru software, CityGroup în domeniul financiar și Allianz în cel al asigurărilor.

Indexurile DJSI servesc drept repere pentru investitorii care integrează criteriile de dezvoltare durabilă în portofoliile lor. În realizarea clasamentului DJSI, sunt analizate peste 3.000 de companii listate la bursa, dintre care 800 sunt firme de pe pieţe în curs de dezvoltare.

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.