Roche, vânzări în creștere în prima jumătate a anului

0

Grupul farmaceutic elvețian Roche anunță o creștere a vânzărilor globale în prima jumătate a anului 2014, cu 5%, la o rată de schimb constantă, ajungând la 22.9 miliarde de franci elvețieni, datorită cererii crescute pentru medicamentele destinate tratamentului cancerului și bolilor autoimune.

“Am avut o jumătate de an bună, mai ales datorită performanţelor înregistrate de medicamentele noastre oncologice – în special cele pentru tratarea cancerului mamar – şi de Divizia de Diagnostic. Linia de cercetare şi dezvoltare a înregistrat, de asemenea, progrese majore, atât în Divizia de Farmaceutice, cât şi în cea de Diagnostic. Considerând performanţele Grupului Roche din primele şase luni,  sunt convins că ne vom îndeplini obiectivele asumate pentru întreg anul 2014 ”, a spus Severin Schwan, CEO al Roche.

Vânzările Diviziei de Farmaceutice a Roche au crescut cu 4% în primele șase luni ale anului 2014, ajungând  la 17.8 miliarde de franci elvețieni. Această creștere s-a datorat în special francizei de medicamente pentru tratamentul cancerului de sân HER2 pozitiv – care a înregistrat o creştere de 20% – și a vânzărilor medicamentelor pentru cancerul colorectal şi pulmonar. Vânzările au înregistrat o creștere de 5% în Statele Unite, de 7%  în Japonia și de 3% în Europa.

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.