România, locul doi în topul accidentelor mortale la locul de muncă

0

Peste 2,7 milioane de accidente grave și aproximativ 3.700 de accidente fatale au avut loc în, UE, în timpul orelor de muncă, potrivit celui mai recent studiu publicat de către ESAW (Statistici Europene privind Accidentele la Locul de Muncă). Cercetătorii plasează România pe locul doi, cu nu mai puțin de 3,8 accidente mortale la 100.000 de angajați.

Pe de altă parte, România înregistrează scoruri scăzute în ceea ce privește accidentele grave la locul de muncă: sub 100 de accidente serioase la 100.000 angajați.

Rata de incidență medie pentru accidentele grave la locul de muncă este cu 4,9 mai mare în cazul bărbaților decât al femeilor.

„Un mediu de lucru sănătos, dar si mai important, un mediu de lucru sigur a fost întotdeauna un factor important pentru calitatea vieții fiecărei persoane, cât și o preocupare pentru orice societate dezvoltată. Accidentele mortale sau grave la locul de muncă nu afectează doar victimelor în sine, ci au un impact major și asupra familiilor și angajatorilor lor”, afirmă Zahal Levy, președintele MediHelp International, companie din domeniul asigurărilor.

Cea mai mare incidență a accidentelor mortale la locul la muncă a fost înregistrată în Portugalia: 4,3 decese provocate de accidentele la locul de muncă la 100.000 persoane angajate, locul trei fiind ocupat de Letonia cu 3,6 decese la 100.000 de angajați. Peste 60% dintre accidentele mortale petrecute în timpul orelor de muncă și aproape 50% dintre accidentele grave din UE au avut loc în sectoare economice precum: construcții, industrie, transport și depozitare, agricultură, silvicultură și pescuit.

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.