Asigurarea accesului la medicamente prin colaborarea dintre România și Bulgaria

0

Sorina Pintea, ministrul Sănătății s-a întâlnit recent cu Kiril Ananiev, ministrul Sănătății din Bulgaria pentru a discuta teme precum asigurarea accesului pacienților la medicamente și preluarea de către România a Președinției Consiliului Uniunii Europene.

“În 2016, țările noastre au semnat un acord privind cooperarea în asigurarea accesului la medicamente a pacienților. Acordul nu a fost pus în aplicare și propunem reluarea negocierilor și îmbunătățirea anumitor texte din acest document. Mai mult, dorim ca Memorandumul de colaborare în domeniul sănătății și științelor medicale care datează din 1996 să fie updatat”, a spus Sorina Pintea în timpul întâlnirii.

Ministrul Sănătății din Bulgaria a fost de acord cu propunerile părții române și un grup de lucru format din experți va începe să lucreze la modificări. Colaborarea în domeniul medicamentelor ar putea demara la finalul primului trimestru din anul 2019.

În cadrul întâlnirii s-a mai discutat despre reforma sistemului de asigurări de sănătate, cea în urgență, începută în Bulgaria. La solicitarea țării vecine, Ministerul Sănătății va pune la dispozitie legislația română în ceea ce privește funcționarea sistemului de urgență.

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.