România Special Olympics – 7 medalii de aur, 7 de argint, 7 de bronz

0

Delegația de sportivi a României la Olimpiada Special Olympics, care a reunit la Los Angeles în perioada 25 iulie – 2 august sportivi din întreaga lume, a obținut o performanță deosebită: 7 medalii de aur, 7 de argint și 7 de bronz. Special Olympics a fost cel mai mare eveniment sportiv și umanitar din lume din acest an.

Echipa României a fost compusă din 28 de sportivi, 22 având dizabilități intelectuale și 6 sportivi parteneri.

Ana Baltag a obținut o dublă performanță, o medalie de aur și una de bronz la înot, iar Bogdan Cleniuc, tot la înot, o medalie de aur și una de argint.

Medalii de aur au obținut și Alexandru Pasc la înot, Nicoleta Nicolici la atletism, Denisa Iliescu la gimnastică.

Argintul a recompensat evoluțiile Mădălinei Marin, echipei de bocce alcătuite din Ioana Ghițulescu și Geroge Stanciu, echipei de ștafetă la atletism, alcătuită din Ghizela Ghereben, Nicoleta Nicolici, Adrian Moldovan și Laurențiu Munteanu, evoluțiile Georgianei Deancu și a lui Petrică Matei la gimnastică, și evoluția lui Andras Nagy la tenis de masă.

Adrian Moldovan (atletism), Gerogiana Deancu, Florin Dinu și Petrică Matei (gimnastică) și echipa de tenis de masă alcătuită din Emese Simo și Andras Nagy au obținut medalii de bronz.

Competiția de la Los Angeles a reunit 6500 de sportivi din 177 de țări, care au concurat în 25 de competiții sportive.

Special Olympics a participat în 2011 la Jocurile Mondiale de Vară de la Atena, sportivi noștri obținând atunci tot 21 de medalii: 5 de aur, 9 de argint și 6 de bronz la șase discipline sportive.

În întreaga lume, mai mult de 200 de persoane au o dizabilitate intelectuală, constituind astfel cel mai mare grup de dizabilitate la nivel mondial.

Fundația Special Olympics România, înființată în noiembrie 2003, ca parte a mișcării sportive internaționale, contibuie la integrarea socială a persoanelor cu dizabilități intelectuale, încurajându-i în descoperirea și dezvoltarea potențialului fiecăruia.

About Author

Delia Budurca

Comments are closed.