România a urcat 12 locuri în clasamentul european privind politicile de control al consumului de tutun

0

România a urcat 12 locuri în clasamentul european privind politicile de control al consumului de tutun, potrivit unui raport prezentat în cadrul celei de-a 7-a Conferințe Europene Tobacco or Health care a analizat situația în 35 de țări europene.

Saltul de 12 locuri al României, de pe locul 19 în 2013 pe locul 7, este accentuat în acest raport ca fiind un progres spectaculos datorat adoptării legislației de interzicere a fumatului în spațiile publice închise, adoptării Directivei Europene privind produsele din tutun, precum și inițierii unei ample dezbateri pe teme de sănătate în spațiul public. Evoluția este reflectată și în nivelul de susținere fără precedent în rândul populației generale pentru politici de control al consumului de tutun, nivel evaluat în studii recente la peste 85%.

Raportul este publicat la fiecare 3 ani, ultimul, cel aferent anului 2013, fiind dat publicității în anul 2014 la A 6-a Conferință Europeană Tobacco or Health de la Istanbul. În Raportul 2013, România se afla pe locul 19, în scădere cu 3 locuri față de raportul precedent. De asemenea, România era prezentată ca una dintre cele 4 țări care votase împotriva adoptării Directivei Europene privind Produsele din Tutun.

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.