Românii plătesc, în medie, 30.000 de euro pentru tratamente medicale în străinătate

0

Costul tratamentelor medicale în străinătate pentru boli grave este, în medie, de 30.000 de euro, mult peste venitul anual al românilor, arată un studiu realizat de către furnizorul de asigurări private de sănătate MediHelp Internațional.

Studiul a luat în considerare tarifele medii practicate de spitalele de stat din Marea Britanie, unde tratamentul pentru cancer costă în medie între 37.000 și 50.000 de euro, în timp ce o operație de by-pass coronarian ajunge la 20.000 de euro. Pentru tratamentul infarctului, un pacient trebuie să plătească între 12.000 și 22.000 de euro într-un spital britanic, în timp ce un transplant de inimă poate ajunge până la 40.000 de euro.

„Din păcate românii trebuie să caute ajutor medical specializat în afara țării. Este o realitate tristă, dar fiecare cetățean trebuie să găsească metode prin care să protejeze sănătatea sa și a familiei sale. O metodă eficientă de a beneficia de cea mai bună îngrijire medicală prin intermediul unui simplu apel telefonic este încheierea unei asigurări private de sănătate cu acoperire internațională. Pentru un preț rezonabil persoana respectivă primește garanția că nu se va afla niciodată în situația de a plăti o sumă mare de bani în cazul în care se confruntă cu o problemă medicală severă”, spune Zahal Levy, Președintele MediHelp International.

Un plan de asigurare privată de sănătate cu o poliță medie anuală de aproximativ 1.000 de euro îi oferă acoperire medicală în spațiul european sau internațional, o limită de acoperire de peste 1 milion de euro pe an, tratamentul cancerului sau servicii de transplant și acoperă analize importante precum CT, MRI sau PET scan.

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.