S-a creat Asociația Română pentru Educație Pediatrică în Medicina de Familie

0

Cu ocazia Zilei Internaționale a Drepturilor Copilului (20 noiembrie), în cadrul Academiei Oamenilor de Știință din România, s-a lansat Asociația Română pentru Educație Pediatrică în Medicina de Familie (AREPMF), sub egida medicului cardiolog, prof. dr. Vasile Cândea.

ARMPF este o asociație profesională și științifică dedicată promovării și dezvoltării practicii pediatrice în cadrul specialității de medicină de familie, având ca scop educația populației pentru prevenție.

”La nivel microeconomic, o familie sănătoasă, consiliată corect de către medicul ei de familie, pentru a adopta un stil de viață sănătos, poate investi în educația copiilor ei. La nivel macroeconomic, o societate mai puțin bolnavă, poate investi în propriul progres. Dezvoltarea armonioasă a copiilor și tinerilor, investiția de acum în programele educaționale derulate cu și prin medicina de familie cu practică pediatrică, rămân garantul viitor al unei societăți  sănătoase și puternice”, declară dr. Valeria Herdea, medic primar în medicina de familie și președinte AREPMF.

În România anului 2014, avem o rată a îmbolnăvirilor la copii din ce în ce mai mare, de aceea avem nevoie de medici de familie cu practică pediatrică dedicați profesiei lor, care să ofere copiilor și familiilor o adevarată educație pentru sănătate, se arată în comunicatul de presă care anunță lansarea asociației. AREMPF a fost creată și pe fondul scăderii ratei acoperirii vaccinale în România sub nivelul de protecție optimă de 95%, precum și a scăderii natalității, concomitent cu  creșterea procentului de copii născuți prematur.

De asemenea, numărul medicilor de familie cu practică de pediatrie care preiau pe liste nou-născuți cu nevoi speciale este din ce în ce mai mic.

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.