Salarii cu 10% mai mari pentru specialiștii medico-sanitari și asistenții sociali

0

Salariile angajaților de specialitate medico-sanitară din sistemul public de sănătate şi ale asistenţilor sociali, situate sub plafonul de 1.500 de lei, vor fi majorate cu 10%, în două etape – prima, de 5%, urmează să fie acordată începând cu 1 decembrie 2014, iar următoarea, de încă 5%, se va aplica de la 1 martie 2015, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Sănătății.

“Vom continua colaborarea cu reprezentanţii sindicatelor şi pe celelalte domenii de interes din sistem. După creşterea etapizată a veniturilor, am găsit împreună soluţii pentru alte două solicitări importante din sistem, deblocarea posturilor şi creşterea veniturilor medicilor şi personalului medical”, a afirmat  Ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu.

Ministrul Sănătăţii şi reprezentanţii SANTAS au încheiat un nou protocol de colaborare privind celelalte subiecte de interes pentru profesioniştii sistemului sanitar, analiza situaţiei centrelor de transfuzie sanguină, dar şi modificarea legislaţiei privind medicina şcolară.

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.