Sănătatea sistemului cardiovascular, favorizată de consumul moderat de bere

0

 

Un consum moderat de bere poate avea consecințe benefice asupra sistemului cardiovascular și poate chiar ajuta la reducerea riscului de apariție a bolilor de inimă, arată un comunicat al Centrului de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție.

”Fabricată din ingrediente naturale cum sunt hameiul, cerealele și drojdia, cu un conținut de apă de peste 90%, berea nu are deloc grăsimi, colesterol sau cafeină și este bogată în nutrienți, antioxidanți și vitamine. Astfel, consumată cu moderație poate aduce beneficii sănătății și poate proteja inima de afecțiuni cardiovasculare. Cercetări recente aduc chiar mai multă claritate, identificând posibile efecte pozitive ale consumului moderat de bere în ceea ce priveste reducerea incidenței bolilor de inimă”, afirmă Corina Aurelia Zugravu, Președintele Centrului de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție.

Consumul moderat de bere poate reduce producerea bolilor de inimă. Datorită conținutului de vitamina B6, aceasta poate preveni acumularea homocisteinei, o substanta care, aflata la un nivel ridicat, reprezintă un factor de risc în bolile cardiovasculare. Studiile arată și că 30 – 35% din bărbații care beau bere în cantități moderate sunt mai puțin supuși riscului producerii atacului de cord. În plus, berea are polifenoli cu proprietăți antioxidante și ajută la stimularea circulației sângelui.

În cazul femeilor, s-a demonstrat că 14% din consumatoarele de două sau trei beri pe săptămână prezintă un risc redus de hipertensiune arterială. Totodată, berea poate preveni riscul de obstrucție coronariană. Ateroscleroza ar putea fi prevenită în urma unui consum moderat de bere datorită scăderii rigidității arterelor, creșterii nivelului de lipoproteine cu densitate mare, a  nivelului de colesterol bun și a scăderii nivelului insulinei.

Centrul de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie este o entitate cu caracter ştiinţific care are drept obiectiv investigarea efectelor consumului moderat de bere asupra organismului uman. Centrul finanţează anual studii de cercetare în domeniu, sub formă de burse acordate studenţilor, masteranzilor, doctoranzilor sau cadrelor universitare.

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.