Sanofi lansează un program complex de cursuri pentru managementul diabetului

0

Compania farmaceutică Sanofi a lansat un amplu proiect de informare în diabet, o afecţiune complexă care necesită cunoştinţe aprofundate pentru un management performant, astfel încât calitatea vieţii pacienţilor să fie cât mai bună pentru o perioadă îndelungată, iar complicaţiile cât mai reduse. Proiectul se numeşte „Facultatea de Excelenţă în Insulinoterapie” (FITS) şi va fi dezvoltat la nivel naţional, în parteneriat cu societăţile medicale de profil.

“Insulinoterapia este una dintre cele mai complexe forme de tratament, iar la această provocare au răspuns şi companiile farmaceutice, şi medicii, şi educatorii, şi pacienţii şi familiile acestora, dar şi economicul, politicul şi socialul. Pentru că în tratamentul cu insulină există foarte multe greşeli şi foarte multe bariere, trebuie să intervină o adevărată echipă de diabet, în care principalul element este pacientul”, a spus prof. dr. Nicolae Hâncu, preşedinte onorific al Federaţiei Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice.

Obiectivele principale ale proiectului sunt actualizarea cunoştinţelor teoretice în domeniul insulinoterapiei, optimizarea implementării ghidurilor şi recomandărilor în practica medicală, instruirea actualizată a educatorilor în diabet, precum şi creşterea nivelului de educaţie a pacienţilor, inclusiv pentru automonitorizare şi control al diabetului. Primul proiect din cadrul FITS este „Junior Club”, care se adresează tinerilor medici specialişti şi medicilor rezidenţi, care vor beneficia de cursuri medicale aprofundate şi de aplicaţii pe studii de caz.

Compania estimează că până la sfârşitul anului peste 400 de medici şi 300 de asistente-educator vor fi participa la proiecte de informare.

Pentru pacienţi şi publicul larg vor fi lansate două platforme online, T1Dstars, dedicată copiilor şi adolescenţilor cu diabet tip 1 care va fi lansată la sfârşitul lunii mai, şi Complete Life, adresată întregii comunităţi interesate de tema diabetului zaharat în România – personal medical, educatori şi pacienţi.

În România sunt 800.000 de pacienţi cu diabet, din care 220.000 în tratament cu insulină. Însă, conform prof. Hâncu, rezultatele screeningului realizat prin Programul de evaluare a stării de sănătate a populaţiei a arătat că 5 – 6% dintre români au fost depistaţi cu diabet.

About Author

Delia Budurca

Comments are closed.