Săptămâna pacienţilor – 26-29 martie

0

Cea de-a doua ediție a Săptămânii pacienților va cuprinde Forumul Naţional al Asociaţiilor de Pacienţi (28-29 martie 2014), o expoziţie de fotografie cu tema  “Aspecte din viaţa de pacient cronic” şi o campanie de informare şi atragere de pacienţi în asociaţii. Pe plasmele din reţeaua Info Sănătate, partener al campaniei, va rula un spot cu informaţii legate de drepturile pacienţilor şi de activitatea asociaţiilor de pacienţi.

“Suntem în Săptămâna pacienţilor şi îmi doresc ca în cursul acestei Săptămâni să se vorbească nu atât despre problemele pacienţilor şi ale sistemului sanitar, cât despre căile lor de rezolvare, despre soluţii concrete. Noi, ca reprezentanţi ai asociaţiilor de pacienţi, dorim să ne implicăm cât mai activ în construirea unui sistem de sănătate centrat pe pacient. Îmi doresc ca pe viitor reprezentanţii asociaţiilor de pacienţi să vorbească mai puţin despre lipsa tratamentului şi ieşiri în stradă şi mai mult despre ce au reuşit să facă concret pentru pacienţii pe care îi reprezintă”, a declarat Radu Gănescu, preşedintele Coaliţiei Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România (COPAC).

Forumul Naţional al Asociaţiilor de Pacienţi va avea loc în Bucureşti şi va reuni peste o sută de organizații; vor fi abordate teme legate de reforma sistemului de sănătate, accesul pacienţilor la tratament şi îngrijiri de sănătate, discriminarea pacienţilor cu afecţiuni cronice din România, protecţia socială a pacienţilor. COPAC va propune tuturor organizaţiilor un Cod etic de conduită a asociaţiilor de pacienţi şi o platformă comună de acţiune.

Evenimentul este organizat de Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România, în parteneriat cu Colegiul Medicilor din România, sub Înalt Patronajul Guvernului României.

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.