Schimb de experiență cu Franța pentru pachetul de servicii medicale de bază

0

Strategia naţională în domeniul sănătăţii şi principalele direcţii de reformă pe care ministerul Sănătăţii le are în vedere în anul 2013 au făcut subiectul discuțiilor recente între Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu și Excelenţa Sa Philippe Gustin, Ambasadorul Franţei la Bucureşti.

Ministrul a solicitat sprijin în elaborarea pachetelor de servicii medicale, de bază si complementar, având în vedere experienţa foarte bună a Franţei, precum şi în ceea ce priveşte Institutul Cantacuzino în producţia de vaccinuri, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului.

Ministrul Sănătăţii a reiterat importanţa schimbului de experienţă cu partea franceză pentru dezvoltarea sistemului sanitar românesc care să sprijine şi să ofere posibilitatea cetăţenilor să atingă o stare cât mai bună de sănătate şi care să contribuie la creşterea calităţii vieţii acestora. De asemenea, ministrul Eugen Nicolăescu l-a asigurat pe Ambasadorul Franţei la Bucureşti de întreaga sa colaborare. Acesta a subliniat importanţa activităţilor medicale de prevenţie pentru îmbunătăţirea indicatorilor de sănătate naţională.

 

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.