Simona Halep susține cauza copiilor născuți prematur

0

Jucătoarea de tenis Simona Halep s-a alăturat campaniei „Grijă pentru copii” care contribuie la dotarea cu echipamente medicale de specialitate a maternităților din București și din țară, dar și la o informare corectă și completă asupra problematicii nașterilor premature din România. Campania este derulată de peste doi ani de compania Dorna în parteneriat cu Asociația Salvați Copiii.

„Am ales să susțin campania Dorna pentru că întotdeauna am avut o relație specială cu copiii din jurul meu. Știu cum este să lupți din greu pentru ceea ce îți dorești, să întâmpini obstacole și, cu toate acestea, să mergi mai departe, dar nu pot să îmi imaginez cum este pentru acești copii care, înainte să afle ce înseamnă viața, sunt nevoiți să lupte pentru ea. Îmi doresc foarte mult să îi ajut să câștige această luptă și să aibă o șansă la o viață normală! Sper ca cei care mă suţin să se alăture în număr cât mai mare cauzei copiilor născuţi prematur”, spune Simona Halep.

De la începutul campaniei, 30 de maternități din România au fost dotate cu echipamente specializate pentru îngrijirea copiilor născuți prematur.

 

„Copiii prematuri au șanse în proporție de 90% să supraviețuiască dacă beneficiază de îngrijire corespunzătoare în perioada intrauterină și de echipamente performante imediat după naștere. Împreună cu Dorna, ajutăm echipele medicale să îi poată salva. Suntem siguri că implicarea Simonei Halep va amplifica mesajele esențiale pentru mame: controlul sarcinii este esențial și gratuit și este vital pentru ca femeile gravide să se prezinte la medic din primele luni de sarcină. Bine îngrijit, copilul care se naște prematur câștigă lupta cu viața, devine și el un campion. Mulțumim, Simona!”, a declarat Gabriela Alexandrescu, Preşedintele Executiv al Organizaţiei “Salvaţi Copiii”.

În România, unu din zece copii se naşte prematur şi are nevoie de îngrijire medicală specială încă din prima oră de viaţă. România se află în continuare pe primul loc în Uniunea Europeană în ceea ce privește mortalitatea infantilă, principala cauză fiind nașterile premature. O treime din aceste decese pot fi prevenite prin dezvoltarea de programe pentru sprijinirea și educarea tinerelor mame, se arată într-un comunicat de presă al „Salvați Copiii”.

About Author

Raluca Bajenaru

Leave A Reply