SMURD la 25 de ani

0

Astăzi, la Târgu Mureş, au loc ceremonii dedicate sărbătoririi a 25 de ani de existenţă a SMURD. La ora 9.00 a fost deschisă expoziţia de tehnică a SMURD, în Piaţa Teatrului. De la ora 15, la Palatul Prefecturii va avea loc conferinţa de presă dedicată evenimentului, iar de la ora 16, în Piata Trandafirilor, încep ceremoniile militare care cuprind predarea drapelului de luptă al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Mureş şi defilarea forţelor SMURD. Pe lângă detaşamentele din fiecare judeţ al României, la sărbătoare se alătură şi pompieri din Scoţia, Franţa şi Republica Moldova.

În premieră, la ceremoniile din Piaţa Trandafirilor, corul armatei va interpreta imnul SMURD, imn compus în urma unui concurs public desfăşurat în luna august.

Ziua SMURD se va încheia în haine festive, la Gala SMURD 25 de ani, care se va desfăşura la Palatul Culturii. În cadrul galei vor fi premiaţi toţi cei care de-a lungul anilor au contribuit la dezvoltarea Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare.

 

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.