Solutii comune pentru aprovizionarea cu medicamente oncologice in Romania, Polonia si Bulgaria

0

România, Polonia şi Bulgaria caută soluţii comune pentru asigurarea continuităţii în aprovizionarea cu medicamente. Interesul se concentreaza in special asupra medicamentelor oncologice care nu se mai produc sau care se afla pe piaţă, dar aprovizionarea se face cu disfuncţionalităţi deoarece nu mai există un interes comercial din partea producătorilor sau distribuitorilor.

“În toate ţările există disfuncţionalităţi privind aprovizionarea cu medicamente, generate de cauze diferite, în special de lipsa materiei prime care este asigurată de ţări ca India sau China. Am convenit să ne unim eforturile şi, împreună, să facem demersuri pe lângă producătorii de medicamente pentru rezolvarea situaţiei”, a declarat ministrul Sănătăţii, dr. Vasile Cepoi, potrivit unui comunicat de presa al Ministerului Sanatatii.

Ministrul Sănătăţii a participat în perioada 10-11 iulie 2012, la reuniunea Consiliului Informal de Mediu al Uniunii Europene, organizat sub egida Preşedinţiei Republicii Cipru, unde a reluat discuţiile cu miniştrii europeni ai Sănătăţii privind asigurarea medicamentelor oncologice in unităţile sanitare, se arata intr-un comunicat de presa al Ministerului. Dr. Vasile Cepoi a avut o serie de intalniri bilaterale cu ministrii Poloniei, Belgiei, Finlandei, Bulgariei şi Cipru, dar si cu directorul regional al OMS si cu Comisarul European. În cadrul acestora, ministrul român a accentuat nevoia unui schimb de experienta privind reforma sistemului medical european, a sistemului de asigurari, dar si problema lipsei de medicamente vitale pentru anumite tratamente.

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.