Soluţii informatice pentru spitale de la Dedalus TeamNet

0

Compania Dedalus TeamNet, care produce soluţii informatice pentru furnizorii de servicii medicale din sectorul public şi privat, prezentă în special pe piaţa italiană, s-a lansat pe piaţa românească, ţintind ca în următorii trei ani să ajungă lider pe segmentul software medical.

Soluţiile informatice ale companiei, originare din Italia, sunt utilizate în 12 state ale lumii de peste 550 de spitale, peste 50 de Unităţi de Primiri Urgenţe, 500 de săli de chirurgie şi de către peste 23.000 de medici de familie.

„Gradul scăzut de informatizare din sistemul medical din România este pentru noi o oportunitate. Doar aproximativ 50% dintre cele peste 400 de spitale au o soluţie informatică, mai mult sau mai puţin complexă. În plus, contextul legislativ este unul favorabil. Prin implementarea noii legi a sănătăţii va fi nevoie de o evidenţă mult mai clară şi corectă a costurilor pentru fiecare intervenţie medicală. În lipsa unui sistem informatic matur, acest lucru este imposibil de realizat”, a declarat Filippo Di Marco, International Manager Dedalus SpA.

Conform oficialilor companiei, primul sistem care urmează să fie implementat în România este HIS (Hospital Information System), un sistem integrat care acoperă toate punctele strategice dintr-un spital: medical, financiar contabil, de resurse umane, gestiune, achiziţii publice, bloc alimentar, raportări statistice, analize noi solicitate de echipa managerială, managementul centrelor de cost, raportări DRG, SIUI şi alte raportări pentru CNAS, CASJ, DSP şi Ministerul Sănătăţii.

„Spre deosebire de aplicaţiile existente în România, venim cu o soluţie informatică pornind de la standarde internaţionale de lucru în domeniul medical, HL7 şi IHE. Ne propunem ca, în următorii trei ani, să devenim lider de piaţă pe acest segment; vom face acest lucru prin sisteme testate, mature şi prin servicii orientate pentru a creşte rata de exploatare a funcţionalităţilor oferite. Luăm în calcul şi o strategie de achiziţii”, a declarat Emilian Costaş, director general Dedalus TeamNet.

Spitalele vor putea achiziţiona întreaga suită de aplicaţii sau doar un singur modul, în funcţie de gradul de informatizare şi de posibilităţile de finanţare.

Sistemele informatice Dedalus TeamNet oferă brăţara cu un Cod Unic pentru identificarea pacientilor internaţi, editarea FOCG – Foaia de Observaţie Clinică Generală şi FSZ- Fişa de Spitalizare de zi pe dispozitive mobile, soluţii interoperabile cu alte aplicaţii, Dosarul Electronic al Pacientului (informaţii despre alergii, grupă de sânge, boli cronice, datele privind anamneza, examenul clinic pe aparate, episoadele medicale, medicaţia administrată, evoluţia stării de sănătate a pacientului), verificarea administrării la timp a medicaţiei prin dispozitive mobile şi RFID,  eBooking , ePrescription  etc.

Compania a rezultat dintr-un parteneriat strategic încheiat între Dedalus SPA, leader în soluţii software pentru sistemul de sănătate din Italia, unde are 12 puncte de lucru şi peste 850 de angajaţi şi TeamNet, unul dintre cei mai importanţi integratori de sisteme informatice din România, cu peste 500 de angajaţi.

About Author

Delia Budurca

Leave A Reply