Tarus Media, sponsor pentru a 5-a ediţie a Taberei de Pictură de la Cârnic – Retezat

0

Compania Tarus Media a sponsorizat a 5-a ediţie a taberei de Pictură de la Cârnic – Retezat, desfăşurată în perioada
15 – 27 august. În cadrul taberei, 21 de studenţi – 14 de la Facultatea de Arte Plastice a Universităţii “George Enescu” din Iaşi şi şapte de la Facultatea de Arte Plastice din Chişinău (Republica Moldova) – au petrecut o săptămână în peisajul magnific al Munţilor Retezat, operele plastice create urmând să fie subiectul unei expoziţii dedicate.

Tabăra Studenţească de Pictură de la Cârnic, aflată la a cincea ediţie, este o iniţiativă a fondatorului şi proprietarului Tarus Media, Valenţin Ţăruş. Omul de afaceri deţine şi distribuitorul de medicamente Farmaceutica Remedia şi un lanţ de 50 de farmacii.

“Acum câţiva ani m-au căutat de la Facultatea de Arte Plastice din Iaşi ca să-i ajut să pună o placă comemorativă la Viena, acolo unde a studiat Constantin Brâncuşi. Aşa s-a născut ideea unei Tabere de Pictură în Retezat, manifestare care a început deja să devină una tradiţională”, a declarat Valentin Ţăruş.

“Eu sunt pentru prima dată aici, dar am colegi care au mai fost. Ne bucurăm foarte mult că suntem susţinuţi şi că arta interesează”, a declarat Elena Mane, studentă în anul do. Studenţii sunt însoţiţi de lector univ. dr. Cristian Ungureanu, Facultatea de Arte Plastice, Univ. de Arte “George Enescu” Iaşi.

(Delia Budurcă)

About Author

Medica Academica

Comments are closed.