Test de intoleranţă alimentară disponibil în România

0

Gaya Health Services a lansat în România un test de intoleranţă alimentară dezvoltat de compania britanică York Test Laboratories. Potrivit d-lui prof. dr. Dan Mircea Cheţa, de la Institutul de diabet, nutriţie şi boli metabolice “Nicolae Paulescu”, intoleranţa alimentară este o consecinţă a reacţiilor adverse produse de componente alimentare la anumiţi indivizi. Manifestările intoleranţei alimentare sunt diverse, incluzând oboseala cronică şi o stare generală de rău. “Intoleranţa alimentară poate fi diagnosticată în momentul când pacientul ar fi trecut deja pe la diferiţi medici şi nu i s-a precizat diagnosticul şi tratamentul care să-l facă să se simtă mai bine”, a spus dr. Ciprian Constantin, de la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar “Dr. Carol Davila”.

Odată cu lansarea acestui kit, a fost lansată şi o campanie de informare a publicului în România, având drept scop strângerea de date statistice legate de intoleranţa alimentară. În prezent, specialiştii consideră că jumătate din populaţia globului suferă de intoleranţă alimentară. Cele mai frecvente intoleranţe/ alergii alimentare sunt la gluten, lactoză, fructe (căpşuni, fructe de pădure).

Pachetul oferit cuprinde kitul de test, trimiterea probei la Londra, consilierea medicală realizată în România de către medici specialişti în diabet, nutriţie şi boli metabolice, consiliere post-testare, şi costă 399 de euro. (Raluca Băjenaru)

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.