Test pentru diagnosticul şi monitorizarea cancerului tiroidian

0

Roche Diagnostics lansează un nou test pentru diagnosticul şi monitorizarea cancerului tiroidian, completându-şi portofoliul de imunologie cu biomarkerul numit Calcitocină pentru analizoarele tip Elecsys/cobas.

Roche Diagnostics a lansat testul Elecsys Calcitonina, un nou test de laborator pentru diagnosticul şi monitorizarea pe întreaga durată de viaţă a pacienţilor suferind de cancer tiroidian medular, după intervenţia chirurgicală la nivelul glandei tiroide. Calcitonina este un marker tumoral specific care ajută în diagnosticarea precoce a carcinoamelor tiroidiene, concentraţiile crescute de calcitonină din sânge fiind asociate cu debutul acestui tip de cancer. Noul test reprezintă o componentă importantă a evaluării medicale, mai ales atunci când simptomele pacientului nu sunt specifice. Efectuat împreună cu alte examinări, testarea calcitocinei facilitează decizia terapeutică finală, pacienţii putând  fi trataţi într-o fază incipientă, cu şanse mai mari de reuşită.

Carcinomul tiroidian medular reprezintă, ca incidenţă, cea de-a treia formă de cancer tiroidian, însumând 5–10% din toate tipurile de cancere tiroidiene. Tratamentul implică în general îndepărtarea unei porţiuni extinse a glandei tiroide pe cale chirurgicală, urmată de monitorizarea recidivelor pe întreaga durată de viaţă, de obicei la intervale de şase luni.

About Author

Delia Budurca

Comments are closed.