Testări gratuite pentru tensiunea arterială de Ziua hipertensiunii, 17 mai

0

Bucureștenii sunt invitați să își testeze gratuit tensiunea sambătă, cu prilejul Zilei Mondiale de Luptă Împotriva Tensiunii Arteriale, în curtea Spitalului Colțea, au anunțat reprezentanții Societății Române de Hipretensiune în cadrul unei manifestări organizate la Comisia pentru Sănătate Publică din Senat.

“Mortalitatea din cauza patologiei cardiovasculare reprezintă 60% din totalul deceselor, de 2 – 2,5 ori mai mare decât în statele din vestul Europei”, a spus prof. Maria Dorobanțu, președintele Societății Române de Hipertensiune.

Vorbitorii au subliniat necesitatea acțiunii concertate împotriva factorilor favorizanți, respectiv reducerea aportului de sare, mișcare moderată, de minimum 30 de minute pe zi, reducerea greutății, renunțarea la fumat și reducerea consumului de alcool.

Prof. Florian Bodog, secretar al Comisiei de Sănătate din Senat, a dat exemplul său personal: în condițiile introducerii unui program intens de exerciții fizice a slăbit aproximativ 15 kg, reușind să obțină și normalizarea tensiunii arteriale.

About Author

Delia Budurca

Leave A Reply