Teste de vedere disponibile on-line

0

Un număr de șapte teste de vedere care pot orienta pacienții asupra propriilor probleme legate de acuitatea vizuală sunt disponibile on-line pe site-ul www.ochi-sanatosi.ro, lansat de compania germană Queisser Pharma în luna februarie a acestui an. Din cei 26.000 de utilizatori unici, 3000 de vizitatori au făcut diverse teste de vedere.

“Testele sunt foarte utile, dar nu sunt teste diagnostice”, a punctat dr. Monica Mihălțan, medic primar oftalmolog, care a punctat faptul că este necesar un control oftalmologic pe an. Principalele cauze ale pierderii vederii sunt degenerarea maculei cauzată de înaintarea în vârstă (50%), glaucomul (17%) și retinopatia diabetică. Mijloacele de prevenție pentru păstrarea sănătății vederii sunt controlul oftalomologic regulat, purtarea ochelarilor de soare cu protecție UV, purtarea de ochelari de protecție la calculator și pauze de 10 minute la fiecare 90 de minute de lucru la calculator.

Compania Queisser Pharma, producătorul unui tonic foarte popular în Germania, este prezentă în România din 2002, gama sa de produse conținând și o serie de suplimente nutritive care conțin luteină, foarte importantă pentru menținerea acuității vizuale.

About Author

Delia Budurca

Comments are closed.