Toate analizele posibile şi bolile pentru care se recomandă, pe labtestsonline.ro

0

Asociaţia Furnizorilor de Produse Medicale şi Societatea Română de Medicină de Laborator au lansat site-ul labtestsonline.ro, un proiect care răspunde întrebărilor tuturor pacienţilor despre ce teste de laborator sunt disponibile, despre interpretarea acestora şi despre bolile pentru care sunt recomandate. Site-ul reprezintă versiunea românească a unui site american, care s-a extins rapid în întreaga lume, fiind disponibil acum în 18 state, inclusiv România, şi în 13 limbi, şi fiind accesat de peste 100 de milioane de vizitatori (2011).

“Populaţia va fi bucuroasă să afle că nu mai trebuie să se informeze de la rude, prieteni, de pe forumuri, ci există un site cu informaţii care au girul Societăţii Române de Medicină de Laborator”, a declarat Ramona Ştefan, preşedintele Asociaţiei Furnizorilor de Produse Medicale.

Informaţia poate fi accesată fie dintr-o listă a analizelor care se pot efectua, fie din lista bolilor şi afecţiunilor, mergând către analizele recomandate pentru fiecare dintre ele. Sunt reliefate şi valorile normale, şi semnificaţia depăşirii acestora, iar limbajul este adaptat pentru nespecialişti, spune Ion Ciceală, care s-a ocupat de acest proiect.

Site-ul labtestsonline a fost lansat în 2001 în Statele Unite, când a avut un million de accesări, extinzându-se treptat în întreaga lume şi ajungând la 100 de milioane de accesări în 2011, a spus prof. Manole Cojocaru, preşedintele Societăţii Române de Medicină de Laborator.

Deocamdată în versiunea românească a site-ului sunt disponibile 80 de analize dintr-un total de 280 disponibile pe site-ul original, urmând că în perioada următoare şi celelalte informaţii să fie accesibile în română.

Lansarea proiectului a fost făcută cu prilejul Congresului Naţional al Medicinei de Laborator, care se desfăşoară la Bucureşti în perioada 31 octombrie – 3 noiembrie.

About Author

Delia Budurca

Comments are closed.