Transplant pulmonar la Spitalul ”Sfânta Maria”

0

Un pacient care se afla de un an pe lista de așteptare a Spitalului Clinic „Sfânta Maria” a primit un transplant pulmonar în noaptea de 17 spre 18 aprilie. Pacientul a suportat bine operația extrem de complexă și, momentan, este monitorizat, conform procedurilor, în cadrul secției de Anestezie și Terapie Intensivă, potrivit unui comunicat de presă al conducerii spitalului.

Organul a fost recoltat de la un pacient aflat în moarte cerebrală, în vârstă de 46 de ani, la Spitalul Clinic de Urgență București, la ora 01:30, în data de 18 aprilie 2018. Acordul de prelevare de organe din partea familiei a fost obținut pe 17 aprilie 2018, la ora 09:30, iar prelevarea a început la ora 23:30. Transplantul s-a efectuat, astăzi, la Spitalul Clinic „Sfânta Maria” de la ora 04:00 până la ora 11.00, cu o pauză de o ora și jumătate între cei doi plămâni.

Echipa medicală l-a avut ca operator pe dr. Igor Tudorache, alături de doi chirurgi din Spitalul Clinic „Sfânta Maria”, echipa de anestezie și echipa de asistente specializate pe bloc operator din același spital.

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.