Tratamentul interferon free, promis şi pacienţilor cu F III

0

Tratamentul interferon free pentru pacienţii cu hepatită C, pentru care Casa Naţională de Asigurări de Sănătate se află în negocieri cu companiile producătoare va fi acordat pentru început pacienţilor cei mai gravi, cei cu F IV (fibroză IV), medicaţia urmând să ajungă la pacienţi din luna august, conform preşedintelui CNAS, Vasile Ciurchea. “Destul de repede o să coborâm şi la F III”, a punctat Ciurchea, avansând ca termen toamna acestui an.

El a precizat că Casa are un estimat de 5000 de pacienţi cu F IV, însă “se gândeşte şi are bani pentru toţi pacienţii”, indiferent dacă sunt 5500 sau 6000. Dat fiind efortul financiar mare făcut pentru asigurarea acestui tratament, preşedintele CNAS a spus că are în vedere şi responsabilizarea pacientului, posibil prin plata unui angajament că va veni la controale şi îşi va lua tratamentul.

Declaraţiile au fost făcute cu prilejul Zilei Mondiale a Hepatitei, sărbătorită la 28 iulie 2015, cu prilejul căreia Asociaţia Pacienţilor cu Afecţiuni Hepatice – APAH-RO a organizat o masă rotundă. Preşedinta Asociaţiei, Marinela Debu, a punctat că ar fi nevoie de înfiinţarea unui Program Naţional pentru hepatită.

About Author

Delia Budurca

Comments are closed.