Trei reprezentanți ai Asociațiilor de pacienți din România – selectați pentru primul curs european de expert training

0

La primul curs de expert training pentru pacienți, lansat de Academia Europeana a Pacienților (The European Patients’ Academy – EUPATI), vor participa și trei reprezentanți ai asociațiilor de pacienți din România: Rozalina Lăpădatu – Asociatia Pacienților cu Afecțiuni Autoimune (APAA), Violeta Astratinei – Rețeaua Europeană a Pacienților cu Melanom și Cosmina Ungureanu – Fundația pentru Ocrotirea Bolnavilor cu Afecțiuni Cardiovasculare. Programul, care are drept scop transmiterea informațiilor legate de cele mai recente cercetări medicale, va pregăti, în prima etapă, 53 de persoane din 21 de țări europene.

“Suntem bucuroși că am putut lansa acest program pentru pacienți și asociațiile de pacienți. El este creat special pentru a se adresa participanților motivați să deprinda un set de aptitudini specifice pe care să îl aplice la un nivel expert pentru pacienți,” a spus Jan Geissler, directorul EUPATI.

Proiectul este un mix de cursuri online și face-to-face și acoperă toate aspectele cercetării medicale actuale, precum descoperirea, dezvoltarea, evaluarea, autorizarea și evaluarea post-marketing a medicamentelor și prezentarea celor mai noi studii. Timp de 15 luni, cursanții vor parcurge șase module e-learning care acoperă o gamă larga de subiecte, precum și două training-uri face-to-face ce vor facilita întâlnirea directă a acestora cu pacienți experți și specialiști din domeniul medicinei.

A doua etapă a proiectului va începe în septembrie 2015, iar până în anul 2016, o sută de Pacienți Experți vor putea împărtăși cunoștințele dobândite pacienților din țara de origine.

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.