UE reglementează mențiunile de sănătate înscrise pe etichetele produselor alimentare

0

Producătorii români şi cei din celelalte state membre ale UE sunt obligaţi să schimbe etichetele de pe produsele alimentare, conform prevederilor Regulamentului 432/2012 de stabilire a unei liste de mențiuni de sănătate permise, înscrise pe produsele alimentare, altele decât cele care se referă la reducerea riscului de îmbolnăvire și la dezvoltarea și sănătatea copiilor, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Sănătății. Instituția va organiza, în perioada următoare, o întâlnire de lucru cu reprezentanţii asociaţiilor din domeniu în vederea discutării modalităţilor de implementare a Regulamentului.

Începând cu a doua parte a lunii decembrie a.c., pe noile etichete ale produselor alimentare vor fi acceptate pentru inscripţionare numai menţiunile de sănătate aflate în lista permisă prin Regulamentul adoptat la nivelul UE.

De exemplu, pentru calciu, vor fi permise opt menţiuni de sănătate care se referă la reducerea riscului de îmbolnăvire şi la menţinerea sănătăţii sistemelor osoase, musculare, ale dinţilor etc. Alte menţiuni, în afara celor acceptate, nu vor fi permise, au explicat specialiştii în sănătate publică.

Această măsură a fost luată la nivelul UE din nevoia de protejare a sănătăţii cetăţenilor. Regulamentul 432/2012 este afisat pe pagina oficiala a Ministerului Sănătății, la rubrica “Informatii utile”.

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.