UMF „Carol Davila”: Doi candidați pe loc la rezidențiat 2015

0

Peste 1.800 de candidaţi au participat pe 15 noiembrie la concursul de admitere în rezidențiat pe post și rezidențiat pe loc în domeniile medicină, medicină dentară și farmacie pentru ocuparea a 958 de locuri la UMF „Carol Davila” București. Anul trecut, numărul de locuri disponibile a fost de 988, iar la concurs s-au înscris 1.972 de candidaţi.

Locurile şi posturile scoase la concurs în centrul universitar din Bucureşti sunt: pentru medicină (709 locuri şi 165 posturi), pentru medicină dentară (44 locuri ) şi pentru farmacie (26 locuri şi 14 posturi). Din totalul celor 1.875 de candidaţi, 1.520 s-au înscris la medicină, 211 la medicină dentară şi 144 la farmacie.

„Sperăm că şi anul acesta, candidaţii înscrişi la concursul de rezidenţiat vor fi la fel de motivaţi şi bine pregătiţi, iar punctajul obţinut să facă încă o dată dovada că Universitatea de Medicină şi Farmacie <<Carol Davila>> din Bucureşti se poziţionează în continuare pe harta universităţilor performante din întreaga lume”, a declarat rectorul instituţiei, Acad. I. Sinescu.

Pentru a participa la concursul de rezidenţiat pe post şi pe loc în medicină, medicină dentară şi farmacie, candidaţii au achitat o taxă de 360 lei/participant. Un procent de 80% din sumele încasate va fi repartizat universităţilor de profil.

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.