Un antiseptic și un produs anticoncepţional, ambele pe bază de clorură de benzalconiu – lansate în România

0

Două produse farmaceutice noi au fost lansate recent pe piața românească, ambele folosind aceeași substanță activă – clorura de benzalconiu. Unul dintre acestea este un antiseptic bactericid cu spectru larg, recomandat împotriva infecțiilor pielii (Dermobacter), iar celălalt, un  contraceptiv local fără restricţii medicale și limită de vârstă, care are totodată acțiune antiseptică și spermicidă, cu rol de protecție împotriva unor probleme ca herpesul genital, candida, chlamydia (Pharmatex Capsule).

Dermobacter este o soluție cutanată, antiseptic bactericid cu spectru larg, indicat pentru realizarea antisepsiei și tratamentul adjuvant al afecțiunilor cutaneo-mucoase de etiologie bacteriană primară sau care se pot suprainfecta. Produsul poate fi folosit ca agent antimicrobian în infecții bacteriene și fungice ale pielii și mucoaselor, atât la copii, cât și la adulți.

Pharmatex capsule este  recomandată de Organizația Mondială a Sănătății (OMS) ca metoda contraceptivă ce poate fi utilizată fără nicio restricţie medicală. Efectul spermicid consta în împiedicarea contactului dintre ovul şi spermatozoizi, în primul rând prin imobilizarea spermatozoizilor şi prin distrugerea membranei celulare. În al doilea rând, clorura de benzalconiu induce gelificarea mucusului cervical, împiedicând pătrunderea spermei.

Ambele produse fac parte din portofoliul companiei Laboratoire Innotech International.

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.