Un cuplu din șase, afectat de infertilitate

0

Infertilitatea afectează un cuplu din șase, la nivel mondial, ceea ce generează scăderea natalității; în România, cel mai recent raport Eurostat arată că rata fertilității este de 1,41 copii per femeie, sub media UE de 1,55.

“Cauzele infertilităţii sunt diferite: viața stresantă, situația economică, vârsta din ce în ce mai înaintată la care femeile aleg să devină mame sunt printre principalii vinovați de această situație. Există însă și situaţii în care, deşi femeia este sănătoasă din punct de vedere fizic iar cuplul întruneşte toate condiţiile pentru venirea copilului, femeia nu rămâne însărcinată. De aceea prima recomandare a medicilor pentru viitorii parinți este urmarea unui stil de viață sănătos, din punct de vedere fizic și psihic, precum și realizarea de analize medicale regulate”, explică dr. Gianina Brașoveanu, Medic Primar Obstetrică Ginecologie care va coordona centrul de fertilizare in-vitro din cadrul rețelei Medical ProVita – Diagnostic și Tratament.

Fertilizarea in vitro este cea mai eficientă formă de reproducere asistată, dar are anumite riscuri: sindromul de hiperstimulare ovariană, sarcini multiple, risc crescut de cancer ovarian, riscurile asociate anesteziei generale, naștere prematură și greutate mică la naștere, avort, sarcina extrauterină, nașteri cu defecte.

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.