Un medic român, ales pentru prima dată președinte al Societăţii Europene de Anesteziologie

0

Școala românească de anestezie și terapie intensivă se bucură de apreciere în străinătate, dovadă fiind faptul că, pentru prima dată, un medic din Europa de Est, român, devine președintele European Society of Anesthesiology (ESA) – Conf. Dr. Daniela Filipescu, Coordonatorul Stiintific al Congresului Societății Române de Anestezie și Terapie Intensivă (SRATI) de anul acesta, ediţia cu numărul 39.

Evenimentul care se va desfășura la Sinaia în perioada 15-19 mai reunește al 7-lea Congres Romano – Francez de Anestezie și Terapie Intensivă, al 5-lea Simpozion Româno – Israelian de Actualități în Anestezie și Terapie Intensivă, al 12-lea Congres al Asistenților de Anestezie și Terapie Intensivă și al 11-lea Congres al Societății Române de Sepsis.

La Congresul SRATI 2013 vor participa 51 de speakeri straini, invitati din peste 15 țări, alături de 49 de speakeri români. Evenimentul se orientează și către formarea tinerilor specialiști: vor fi sustinute 18 cursuri pentru pregătirea celor care urmează să susţină proba scrisă a Examenului pentru obţinerea diplomei Europene de Anestezie şi Terapie Intensivă (EDAIC), ATI fiind singura specialitate medicală din România care s-a aliniat cerinţelor integrării europene, adoptând oficial, examenul scris pentru Diploma Europeană de ATI ca parte a examenului pentru obtinerea titlului de Medic Specialist. Rezultatele din ultimii ani clasează România la nivelul unor țări ca Belgia și Norvegia.

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.