Vaccin hexavalent care protejează sugarii de infecții, disponibil și în România

0

Vaccinul pediatric hexavalent Hexyon/Hexacima care protejează sugarii de difterie, tetanos, pertussis (tuse convulsivă), hepatită B, poliomielită şi infecţii invazive produse de Haemophilus influenzae tip b va fi disponibil și în România, ca parte a portofoliului companiei farmaceutice Sanofi Pasteur, se arată într-un comunicat de presă al companiei.

Produsul este unicul vaccin hexavalent disponibil ca soluţie injectabilă în seringă preumplută, care nu necesită reconstituire prealabilă, indicat pentru vaccinarea primară şi de rapel a sugarilor începând cu vârsta de şase săptămâni. Vaccinul va fi disponibil în România începând din această vară.

“Pentru milioane de copii vaccinul pediatric hexavalent Hexyon/Hexacima, va creşte standardele îngrijirii medicale prin vaccinare. De asemenea, va reduce numărul consultaţiilor necesare pentru vaccinare, îi va ajuta pe părinţi să parcurgă într-un mod mult mai convenabil schema de vaccinare recomandată şi va asigura o mai bună protecţie împotriva a şase boli grave ale copilăriei,” a declarat Olivier Charmeil, Preşedinte şi CEO al Sanofi Pasteur.

De asemenea, Olivier Charmeil a menţionat faptul  că vaccinul va fi introdus în țări care caută soluţii mai eficiente pentru programele lor de imunizare publică.

Aprobarea de comercializare a vaccinului din partea Comisiei Europene vine după recomandările Agenţiei Europene a Medicamentului, susţinute de rezultatele mai multor studii clinice derulate în diverse centre medicale, în care au fost implicaţi aproximativ 5.000 de sugari. Cea de-a treia fază a studiilor clinice care compară noul vaccin cu vaccinurile combinate şi care au deja licenţă, a demonstrat că este un produs sigur, ce induce o reacţie eficientă de imunizare împotriva tuturor celor şase boli vizate.

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.