Vaccinul antigripal, produs din nou în România

0

Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare CANTACUZINO  a obţinut autorizaţie din partea Agenţiei Naţionale a Medicamentului pentru Laboratorul de Control al Calităţii, ceea ce va permite producerea vaccinului antigripal anul acesta în România, potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătății.

Obţinerea autorizaţiei înseamnă, de fapt, pe lângă reluarea producției de vaccin antigripal, mai ales salvarea Institutului Cantacuzino, a precizat Ministrul Sănătății într-o conferință de presă.

La sfârşitul lunii mai 2013, Institutului Cantacuzino i-a fost desemnat statutul de serviciu de interes economic general de către Guvernul României, devenind Laborator de referinţă regional pentru supravegherea gripei. Ministrul Sănătății afirma la acel moment că are în vedere să înceapă și fabricarea vaccinului BCG pentru profilaxia specifică a tuberculozei, destinat nou-născuților și a Cantastimului, eficient în stimularea imunitatii la nivel general, după reluarea capacității maxime de producție.

În anul 2009, Institutul Cantacuzino, producător autonom de vaccinuri, cu gestiune financiară și economică independentă, a încetat producţia de vaccinuri pentru că dotarea, organizarea şi desfăşurarea producţiei nu corespundeau normelor internaţionale şi naţionale în materie, ceea ce a determinat recurgerea la importuri.

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.