Viitorul asigurărilor de sănătate: doi specialişti în asigurări mutuale vin în 8 noiembrie în România

0

Tarus Media Health Events organizează, sub auspiciile Ministerului Sănătăţii, un eveniment strategic dedicat transformării caselor de asigurări în societăţi mutuale. “Rolul societăţilor mutuale şi al celor comerciale în sistemul de asigurări de sănătate din România” va avea loc joi, 8 noiembrie, la Palatul Parlamentului, Bucureşti.

Fostul Ministru al Sănătăţii, Dr. Vasile Cepoi, a declarat în iulie 2012, că “pentru a putea realiza un sistem în care asiguraţii să aibă controlul, una dintre propuneri a fost de a reorganiza casele actuale de asigurări de sănătate în societăţi mutuale de asigurări.”

Prin reorganizarea caselor de asigurări, numărul celor care contribuie la fondul sănătăţii ar trebui să crească. De asemenea, veni­turile disponibile pen­tru cheltuieli în sis­tem ar trebui sa fie mai ridicate.

Doi specialişti în asigurări mutuale din Belgia şi Franţa (sistemele model alese de Ministerul Sănătăţii) vor fi keynote speakeri la eveniment: Dr Jan van Emelen, Innovation Director, Independent Health Insurance Funds (MLOZ), Preşedinte Disease Management Working Group, Association Internationale de la Mutualité (AIM) (Belgia) şi Didier Bazzocchi – Director General delegat pentru sănătate al grupului COVEA, (Franţa).

 Dr. Vasile Cepoi, Presedinte CONAS, va prezenta propunerea de lege axată pe segmentul de asigurări obligatorii şi pe societăţile mutuale, iar Dr Jan van Emelen, va prezenta sistemului de asigurări publice din Belgia şi rolul societăţilor mutuale. Specialistul francez Didier Bazzocchi va vorbi despre sistemul de asigurări de sănătate complementare din Franţa.

 

Teme abordate:

–          Rambursarea şi controlul calităţii serviciilor de sănătate de către societăţile mutuale

–          Analiza funcţionării actuale a sistemului de asigurări de sănătate în vederea transformării eficiente a caselor de asigurări în societăţi mutuale

–          Alocarea resurselor între societăţile mutuale

–          Formarea iniţială şi continuă a resurselor umane din societăţile mutuale

–          Informarea şi educarea pacientului în legatură cu drepturile lui în societăţile mutuale

 

Pentru detalii: Madalina Ciobanu, Event Director, madalina.ciobanu@tarus.eu

About Author

Medica Academica

Comments are closed.