Watson Pharmaceuticals devine Actavis

0

Watson Pharmaceuticals, compania-mamă a Actavis a anunţat joia trecută preluarea denumirii Actavis şi listarea acţiunilor pe Bursa din New York sub un nou simbol – “ACT”, se arată într-un comunicat de presă al companiei.

Reprezentanţii companiei şi-au anunţat intenţia de a schimba denumirea la finele anului trecut, după preluarea grupului Actavis. Ca urmare a alăturării celor doua companii a luat naştere cea de-a treia mare companie de farmaceutice generice la nivel global, cu venituri cumulate ce au depăşit 8 miliarde de dolari în 2012 și 17.000 de angajați.

Actavis are operaţiuni în peste 60 de ţări, inclusiv în România şi ocupă o poziţie în top 10 în peste 33 de pieţe. “Vom continua să aplicăm planurile de integrare într-un mod cât mai rapid şi eficient, pentru a oferi servicii de cea mai înaltă calitate clienţilor şi acţionarilor la nivel global”, a spus Paul Bisaro, preşedinte şi CEO Actavis.

Compania estimează venituri totale în valoare de 5.9 miliarde de dolari in 2012, o creştere cu 29 procente faţă de 2011. “2012 a fost un an de referinţă pentru compania noastră care şi-a consolidat poziţia de lider pe piaţa globală de farmaceutice” a declarat Bisaro.

Obiectivele strategice ale companiei în 2013 urmăresc extinderea activităţii la nivel global prin consolidarea poziţiei pe pieţele-cheie şi extinderea portofoliului, punându-se accent pe dezvoltarea produselor eliberate fără prescripție medicală şi a celor injectabile pe pieţele internaţionale.

Actavis este axată pe dezvoltarea, producţia şi distribuţia produselor farmaceutice generice, biosimilarelor şi a produselor de brand, fiind cel de-al patrulea producător de medicamente generice din lume, după Mylan, Sandoz și Teva Pharmaceuticals, potrivit studiilor elaboratel la începutul anului trecut.

About Author

Medica Academica

Comments are closed.