Alegerile pentru conducerea Colegiului Medicilor Dentişti Bucureşti, invalidate

0

Rezultatul alegerilor organizate la Colegiul Medicilor Dentişti Bucureşti pentru mandatul 2011-2015 au fost invalidate de către Comisia Electorală Centrală a organizaţiei, pe motiv de fraudare. De asemenea, au fost invalidaţi şi membrii Comisiei Electorale de la Bucureşti.

Comisia Electorală Centrală (CEC) îşi motivează decizia prin desfăşurarea defectuoasă a activităţii Comisiei Electorale a Colegiului Medicilor Dentişti Bucureşti cu privire la modul de organizare a alegerilor, semnalată prin contestaţiile primite. Astfel, procesul-verbal de renumărare a voturilor de către CEC a constatat diferenţe semnificative între voturile reale şi cele consemnate şi validate de Comisia Electorală a CMDB. De asemenea, s-au constatat deficienţe în modul de redactare a procesului-verbal de validare a alegerilor, întocmit de Comisia electorală a CMDB, din care nu reiese numărul real de buletine de vot valide.

Astfel, CEC a decis să invalideze toţi membrii Comisiei electorale a CMDB. Preşedintele Comisiei electorale a CMDB a fost dr. Corneliu Toma. Cu o zi înainte de desfăşurarea alegerilor, secretarul Comisiei, Silviu Petre Stoicescu, a fost invalidat din cauza unor contestaţii legate inclusiv de faptul că susţinea anumiţi candidaţi, iar în locul său fusese numită Ana Letiţia Gherman. Aceasta a fost invalidată odată cu toţi colegii săi din Comisie după constatarea fraudării alegerilor.

Următoarele alegeri la CMDB – pentru perioada 2011 – 2015 – vor fi organizate de o comisie a Colegiului Medicilor Dentişti din România, probabil, în luna martie.

About Author

Comments are closed.