Desacralizarea

0

Democratizarea informației vine cu beneficiile dar și cu riscurile ei, nu numai în medicină, dar și în orice alt domeniu. Știm toți și totodată multe și puțin despre chestiuni în profunzime, iar dacă nu știm, căutăm pe net. Volumul de informații e imens, uneori e un noian, în care e greu să distingi ceea ce e cu adevărat valoros, perla, de ceea ce e apă de ploaie – sau de ocean, dacă continuăm cu metafora net-ului și a Oceanului Planetar. Mai ales profanii nu pot recunoaște perla veritabilă, mai ales când aceasta este cosmetizată și arătată de la distanță în lumina care trebuie. Însă, desigur, e și varianta în care pot alege să creadă.

Unele lucruri le știm, le vedem, le-am trăit, altele le citim, le bănuim, altele ni le imaginăm, iar pe altele nici măcar nu le putem concepe. Ce facem însă, și cât de pregătiți putem fi, atunci când le concep alții pentru noi?! Purtăm povara imensă a îndoielii, a întrebărilor, a singurătății, sau alegem să credem?! Este o întâlnire cu sacrul sau numai cu ceea ce încă nu știm, nu înțelegem sau poate nici nu bănuim?!

Există logica lui Dumnezeu, pe care noi o numim coincidență, sau sincronicitate, sau destin, sau doar încercăm noi înșine să găsim repere de ordine și armonie și sens în haos și în noapte?!

Viața ne duce călători ca pe un val și uneori ne surprinde eșuați și rășchirați pe un banc de nisip, iar ceea ce părea un eșec se dovedește de fapt un liman. Depinde de noi să ne luăm lecțiile, teme de casă pe care le primim în fiecare zi, și să le deslușim în adâncurile insondabile ale spiritului și nopții.

About Author

Delia Budurca

Comments are closed.